HEP najavljuje izgradnju stanica za punjenje električnih automobila

Bez autora
Sep 20 2010

Budući da je uvođenje elektromobila u komercijalnu uporabu jedan od prioriteta energetske politike Europske Unije te je brzo širenje njegove primjene izvjesno, HEP se priprema za pokretanje infrastrukturnog projekta izgradnje mreže stanica za punjenje električnih automobila, kao i druge tehničke podrške, koja bi omogućavala komercijalno korištenje ovakvih cestovnih vozila. Promotivna turneja elektromobila „Tesla Roadster“ koja je počela 16. rujna u njemačkom gradu Essenu, a završit će 28. rujna u Istanbulu, u prolazu kroz Hrvatsku zaustavlja se u četvrtak 23. rujna u Zagrebu, ispred Muzeja za suvremenu umjetnost, gdje će HEP postaviti stanicu za punjenje elektromobila, zatim 24. rujna u Labinu, te 25. rujna u Vukovaru gdje će također biti postavljane stanice za punjenje. Cilj turneje je predstaviti novi koncept elektromobilnosti i senzibilizirati javnost za problem emisija stakleničkih plinova i brige za okoliš. Dok konvencionalni automobili značajno zagađuju zrak i uzrokuju zdravstvene probleme građanima u velikim urbanim središtima, električni automobili ne ispuštaju štetne plinove u okoliš i rade uz minimalnu buku te predstavljaju gotovo idealnu alternativu vozilima na fosilna goriva u gradovima.

HEP najavljuje izgradnju stanica za punjenje električnih automobilaBudući da je uvođenje elektromobila u komercijalnu uporabu jedan od prioriteta energetske politike Europske Unije te je brzo širenje njegove primjene izvjesno, HEP se priprema za pokretanje infrastrukturnog projekta izgradnje mreže stanica za punjenje električnih automobila, kao i druge tehničke podrške, koja bi omogućavala komercijalno korištenje ovakvih cestovnih vozila - stoji u piopćenju te tvrtke.

Promotivna turneja elektromobila „Tesla Roadster“ koja je počela 16. rujna u njemačkom gradu Essenu, a završit će 28. rujna u Istanbulu, u prolazu kroz Hrvatsku zaustavlja se u četvrtak  23. rujna u Zagrebu, ispred Muzeja za suvremenu umjetnost, gdje će HEP postaviti stanicu za punjenje elektromobila, zatim 24. rujna u Labinu, te 25. rujna u Vukovaru gdje će također biti postavljane stanice za punjenje.

Cilj turneje je predstaviti novi koncept elektromobilnosti i senzibilizirati javnost za problem emisija stakleničkih plinova i brige za okoliš. Dok konvencionalni automobili značajno zagađuju zrak i uzrokuju zdravstvene probleme građanima u velikim urbanim središtima, električni automobili ne ispuštaju štetne plinove u okoliš i rade uz minimalnu buku te predstavljaju gotovo idealnu alternativu vozilima na fosilna goriva u gradovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik